Piggdekk og svevestøv

Er det noen sammenheng mellom bruk av piggdekk og svevestøv? Ja, vil mange antagelig svare da vi har blitt tutet ørene fulle om dette i mange år. Dette har blitt fremstilt som et absolutt faktum og som så farlig at det i større byer er innført avgift på bruk av piggdekk. Politikerne i  Grenlandsregionen (Porsgrunn, Skien, Bamble) liker å leke at de leder en storby. De siste par årene har flere politikere tatt til orde for å innføre avgift på bruk av piggdekk for «miljøets skyld».

Samferdselsdepartementet skriver nå:
Det er usikkerhet rundt veislitasje og produksjon av svevestøv som har hindret norske myndigheter i å innføre det samme regelverket som i Sverige og Finland, hvor flere pigger er tillatt. Nyere forskning viser nå at det ikke nødvendigvis er en direkte sammenheng mellom antall pigger, veislitasje og svevestøvproduksjon.

Dette må være dårlig nytt for alle som har trodd (og det er mange) at piggdekkavgift og en million i avgift på en ny Ford Mustang vil redde verdens klimautfordringer. Det er kun i Norge og Danmark at mange tror det.

Det er også svært dårlig nytt for alle lokalpolitikere som har brukt og bruker piggdekk-argumentet for økte skatter og avgifter.

Dette kommer i tillegg til ekstra bomavgifter for dieselbiler, mulig kjøreforbud, rushtidsavgift, døgnkontinuerlig bomavgifter ++.
Hos mange politikere er lysten til å kue og undertrykke bilistene nærmest grenseløs.
Hos mange politikere er lysten til å kue og undertrykke bilistene nærmest grenseløs. Politikere samt venstre-byråkratene boltrer seg nærmest uhemmet hva gjelder bil og bilbruk. Fantasien kjenner ingen grenser. Påbud, forbud, avgifter, datoforbud, rushtidsavgift, piggdekk, bompenger, parkeringsavgift, fjerning av p-plasser i byen, forbud mot biler i sentrum, fjerning av busslommer slik at bussen skal stoppe midt i veibanen og gjøre det vanskelig å bruke privatbil ++++++++++.

Når vi på TV og i aviser kan se representanter fra MDG komme smilende på sykkel i  hovedstaden er mitt spørsmål; hvor gjør de av matposene de har kjøpt på super`n og malespannet de har kjøpt i byggshopen ? Hva er det de vet som ikke jeg vet ? Jeg må bruke bilen til dette, men tar jeg helt feil ?

*****