Godt nytt investeringsår…

…eller vil du fortsatt stole på bankenes selgere?  Hos Pengebloggen stoler vi mer på oss selv enn bankenes selgere. Pengebloggens egen aksje- og fondsinvestor Big Bull oppdaterer sin portefølje og oppnådde resultater hos Pengebloggen hver mandag.  For å se alle ukesrapportene som er lagt ut, velg Aksje- og Fondsportefølje i menyen til venstre.I stedet for å binde oss opp til en bank og deres produkter foretrekker vi å kunne velge i et utall aksjer- og aksjefond, til en rimelig pris. Selv bruker vi Nordnet til å utføre alle våre kjøp og salg, men det finnes andre nettmeglere også. Nettmeglerne er rimeligere enn bankenes meglere.

Den tiden du bruker på å høre selgeren i banken lire av seg den ene tåkete frasen etter den andre, kunne du heller brukt på å gjøre  deg kjent med Nordnet eller andre nettmeglere og de mulighetene som ligger der, samt Shareville hvor du får se hva andre har kjøpt, kjøper og selger, samt hvilken avkastning de har oppnådd.

Det tar ikke lang tid. Setter du av et par timer er mye gjort. Det er en rimelig investering for å unngå de verste tabbene. Vil du bare følge med på hva de beste gjør og helst vil slippe å ta avgjørelser selv, kan du jo gjøre det.

Gode råd til aksje- og fondsinvesteringer behøver ikke å være dyre. Du finner de i bladet Dine Penger, Finansavisen, Hegnar, Nordnet, Shareville og Pareto samt mange flere.

Oslo Børs steg med 12,1% i 2016. Vår egen Big Bull klarte 25,8%. Porteføljen til Pareto steg med over 40%. Aksjeråd fra Delphi Fondene er opp 24% og DNB Markets aksjeråd er opp 22%.

Hva med dine aksjer og fond? Har du hatt lavere avkastning enn dette har du ingen grunn til å være fornøyd.

Husk også på at hvis du taper på dine investeringer, er det mye bedre for både nattesøvnen og helsa å tape pengene selv enn at andre påfører deg tapet.

(Dette er ikke et betalt innlegg. Pengebloggen har ikke betalte leserinnlegg/omtaler)

Stem